Nypremiere 9. februar 2018!!

Peer Gynt - God´s Choice!

Spilledatoer:
9. feb     kl 19
10.feb    kl 18
11.feb    kl 18
16.feb    kl 19
17.feb    kl 18
18.feb    kl 15

 

spilles på Cornerteateret i Bergen

billetter bestilles på https://kompani13.ticketco.no/

 

 se trailer fra forestillingen

Peer Gynt  - er en teaterforestilling om  moderne menneskers verdier sett i lys av vår tids flyktningeproblemer. Er det noe som kan kalles norske verdier?

Peer Gynt er både norsk kulturarv og aktuell som utgangspunkt for diskusjonen om menneskers ansvar overfor hverandre. Å være seg selv eller seg selv nok.

Med bakgrunn i Ibsens Peer Gynt ser vi på om den offentlige debatten påvirker vårt verdisyn.

 

Foto: Janneche Strønen

 

Forestillingen Peer Gynt – God’s choice er en variasjon eller dekonstruksjon av Peer Gynt.

Forestillingen presenterer en rekke forskjellige virkemidler. Det vil veksle mellom dukketeater, maskespill, skyggeteater, film- og bildeinstallasjoner og sekvenser med skuespill-basert fortellerteater.

 

Peer Gynt lever i dagens virkelighet! Peer Gynt er OSS – nordmenn! Den norske «folkesjelen»! 

Forestillingen er en slags vandreteater. Stykket begynner og slutter på samme sted – i en rettsal, Knappestøperen er dommeren/retten/Gud og Den Magre er straffen, fengselsvesenet/bøddelen/døden. Elevene er juryen, som i siste instans skal dømme om Peer Gynt er seg selv eller seg selv NOK, i overført betydning: om det norske folks holdninger til vår tids flyktningsituasjon er rasjonell og human eller proteksjonistisk, opportunistisk og egoistist.

 

 


andre forestillinger tilgjengelig i 2017/2018:

 

Den Magiske Skogen

 fra 0 -6 år

I den magiske skogen, lever mange av naturens merkelige og morsomme vesener. Noen kjenner vi igjen, andre har vi kanskje aldri møtt. I natten glitrer selvlysende skapninger, og oppe i trærne beveger fargerike fugler og kvikke ekorn seg,  mens den store kloke uglen overvåker det hele. 

 

 

Kompani 13 hadde stor suksess hos de minste med forestillingen "Treet" under Festspillene i 2016. Nå lager vi en helt ny forestilling om alt det magiske som skjer i en skog.

 

Spilles på bestilling

 

 

Svev

En musikalsk figurteaterforestilling for hele familien om naturens skjørhet, menneskets ansvar og en håpefull fremtid.

  -  passer for alle fra 6 år og opp!!!!!

SVEV er en figurteaterforestilling om de eksistensielle spørsmål, fortalt nonverbalt med objekter i poetiske og visuelle bilder. Forestillingen omhandler ytterpunkter i livet og i naturen.  Vil naturens kretsløp overleve menneskets dumhet? Har naturen sin egen ære som alltid vil overleve menneskenes sykdom – som ødelegger skjønnheten? Vil naturens evige kretsløp beseire menneskets industrielle og teknologiske utvikling?

 

Foto: Marit Espeland

 
 
 
 

© 2018 kompani13.