Romeo og Julie!

Kjærlighetshistorien som kan redde verden!

Med sin kjærlighet og død, skaper Romeo og Julie endring. Deres kamp for å være sammen, vinner over all makt, all tradisjon og feilslåtte menneskelige konvensjoner, og over krigen.

 

Kjærligheten overvinner alt – også døden, og ungdommens renhet stiller voksenverdens forsteinede tradisjoner og dumskap til veggs.

 

Kompani 13s nye oppsetning av historien er skapt med tanke på unge i alderen 13–16 år, ungdommer som faktisk er like gamle som Romeo og Julie var. Slik tangeres ungdommenes virkelighetsoppfatning og publikum inviteres til diskusjon og refleksjon om disse temaene og deres forhold til verden i dag.

 

I tillegg til lukkede arrangement på ungdomsskoler i bergensområdet gjør det bergensbaserte scenekunstkompaniet en åpen forestilling på Møhlenpris skole. Kompani 13 ønsker å utforske grensene for teateret ved å spille på en arena som ikke er tilrettelagt for teater – nemlig klasserommet! På ungdommenes egen hjemmebane blir det rom for å skape en annen og nærere kunstopplevelse, der samspillet med publikum blir en del av forestillingen.

 

 

 

 

William Shakespeare (1564–1616)    opprinnelig manus

Steinar Thorsen    idé, konsept

Jorunn Lullau, Steinar Thorsen    manusutvikling

Lars Åkerlund/Teater Allena    regikonsulent

Jan Holden    figurer

Kompani 13    sceniske løsninger

Mathias Grønsdal    mediale løsninger

Jorunn Lullau, Steinar Thorsen    medvirkende

Hjørdis Steinsvik   produsent

Janneche Strønen   foto

© 2018 kompani13.